Underbar dag!

Gud så skönt väder det varit i dag ! verkligen toppen.
Idag har jag varit ledig och hunnit med allt möjligt, klippt gräs och röjt här hemma, är riktist nöjd med mina insattser i dag.

Hade tänk åka till mamma och pappa idag men Niko har haft sådan huvudvärk och fått lite feber nu två kvällar i sträck, så jag tänkte att han får vila här hemma . Hoppas att han mår bättre i morgon ! Så har han alltid näsblod när han är i lite sämre skick.

Har haft en kompis här i dag och vi har diskuterat om hur tiden går så fort, barnen dom bara växer upp så fort. och man blir ju inte yngre själv heller (fast man nu inte är så gammal. Och någon gång i sommar ungefär i dessa bärtider så har faktiskt min älskling och jag varit tillsammans i 20 år ( -10mån);). Tiden går verkligen fort !!

Jag tittade två filmer i går ,  Heartbreak hotell och Underbara älskade. Den andra var jäkligt rolig ochden andra var jätte sorlig. Den sorliga handlar om en familj där ett barn och mamman omkommer i en bilolycka, man bara tänker hur människor kan och orkar leva efter sådant, man bara ryser av tanken. ( fällde nog någon tår å när jag tittade).

nu är det go natt!

Måndag

Nu är det arbete som gäller igen, fyra dagar framåt.

 Idag har det ju varit ganska fint väder så det kändes lite tråkigt att åka i från stugan .Men barnen tyckte att det räkte med stug vistelsen nu, dom ville hem. Till nästa helg åker gubben och fiskar uppe till fjälls någon stans så man får nog hålla hem till, är inte så duktig på att köra våran båt ännu, tänkte att jag hittar säkert några stenar att köra över. Egentligen är det nog bra att vara hemma en helg det finns så mycket som jag borde få gjort.

Nu får man hoppas att detta soliga väder håller i sig nån dag!Fredag!

image2


Hoppas nu att jag lyckades med denna bild, att den inte försvinner sedan. Här sitter mina älskningar när vi är på väg till Kemi.

Nu är det alltså fredag och första veckan på jobbet har gått bra, (jag har mjuk start bara 4 dagar och nu ledig 3).

Gubben min har dragit i väg till hanhikari för att hjälpa en komppis med stugbygge,så han kommer i land först på kvällen så det blir att packa bilen själv , tänkte åka till stugan nu när solen äntligen kommit fram. Det blir rätt mycket grejer att dra på fasst man bara är bortta några dagar.(man litar inte riktigt på vädret heller). Sen ska jag till affären och köpa någe gott att grilla!!

Jag skulle ha ärende till IKEA, men orkar inte tänka på att fara nu när det är så mycket folk,varje dag full parkering? FInns det kvar något att handla? Skulle behöva köpa ny säng. Fasst man får nog inte så mycket med barnbidraget :).

Nu ska det packas!

Arbete

Nu har man börjat arbeta igen, nu är det bara 11 månader kvar till nästa gång man får semester, visst låter det hemskt ! Man blir deppad av bara tanken sen att man ska orka jobba 37 tim varje vecka i elva månader, Pusst!. Iblan tänker man om man är riktigt klok, men man behöver ju stollingar för att överleva.

Detta väder blir man inte klok på ,som det har regnat!!

Nu har såret på Nikos han så gott som läkt i hop, men jag var lite orolig där ett tag, han är ju och lortar ner plåstret hela tiden, jag har hotat med att binda fasst han i soffan! Har haft i tankarna om man skulle ut och titta efter lite hjortron, det sägs att dom börjar bli mogna nu, det är så gott att ha lite i frysen på vintern. Nu när man jobbar igen så känns det att man inte hinner med något , det mesta så man har tänkt göra blir ogjort.

Nu ska jag i väg och arbeta!


Mulet!

Nu börjar det vara nog med detta tråkiga väder!

Täncka sig att klockan är tio och jag är nyvaken,vi brukar alla vara morgon pigga men också kvälls trötta, till och med Ida sov Niko hade vaknat för en stund sedan. Barnen är nog trötta från i går, det var riktigt roligt i går. Men så mycket folk det var i Luleå, vi var in till stan en sväng men det var så mycket folk att man fick lite panik känsla, Blivit lanttis eller?? no är det lungt och skönt här i karungi.
När jag och Kosti satt där inne på Leos och drack vårat kaffe undrade man hur hög ljud nivå det kan bli på sådana ställen,eller om det kunde bli högre! Det var roligt att Lydia kunde följa med, ungarna ids inte tjaffsa så mycket när det är kompisar med;).

Nu har jag bestämt att vi ska få lite sol så vi kan åka tillbaka tilll stugan.

På fredag ska vi på begravning, Kostis mosters. Det är så jobbigt med sådant men det är en del av livet.

Jag har nu lärt mig lite av hur man kan få ner laddat en film eller så, så i går kväll tittade vi på en film som heter Apocalypto den var ganska rå på vissa ställen men gud  så spännande den var,man satt som en pinne från början till slut. Fast min Brors son får nog gråa hår med mig och min data användning han är min support;)

Nu är det frukost dags!!


Vilket väder!

Jaa, man skulle kunna tro att sommarn har gått och hösten anlänt, det är ju så kallt ute, man höll på att förfrysa händerna när man hängde tvätten i morsse. Hoppas nu att det blir några vackra dagar när sista semester veckan påbörjas i morgon.

I morgon ska vi och ta bort stygnen från Nikos hand, han har stackarn gått med fyra stygn ivänster hand nu i en vecka, skulle stänga luftgeväret och fick skinnet där i mellan, gissa om jag varit nervös att det ska börja vara eller nåt, det är så lätt att få en infektion i den nu denna tid.Men det verkar som att den läker bra!!

I dag har man fått röjt lite här hemma och tvättat all tvätt, vi har varit borta  en vecka och kläderna började ta slut.
Så då måst man hem.

På tisdag tänkte vi åka till Luleå till Leoslekland som Ida tjatat om hela sommaren, Det blir säkert roligt!!

Tänk vad tiden går fort när man är ledig.

Nu är det bara att vänta tills flickorna har badat färdigt i bastun sen är det våran tur!!