Torsdag igen!!

Tänk vad en vecka går fort , det är en hel vecka sedan jag skrev sist! Tiden bara flyger i väg.

Nu är det färdig jobbat för denna vecka !! Tur är väll det, har så ont i hela kroppen efter att jag varit å dansat på tisdag efter att jag hafft uppehåll två veckor. (har nog hittat en och annan ny muskel !) Roligt att vara ledig i morgon nu när barnen oxå är lediga. Ska försöka baka nåt till loppisen på lördag ,nu när ungarna ska ha ett bord där och försöka tjäna lite stållingar till deras skolresa.

Nu till helgen börjar Älgjakten i Finland, så gubben kommer man inte se röken av under helgerna, som tur är jag ledig till helgen men sedan får dom åka till både mormor och farmor,det är en sån tur att man har sina nära och kära!!

På fredag ska Ida till folkan och sjunga med några andra tjejer, jag får så länge åka och hjälpa min brors dotter med flyttning.

Nu får jag börja med lite dammsugning och tvättning, men först måste jag kolla idol reprisen, har ju missat när jag jobbat kväll.

Torsdag

104855-7

Jag lägger in en bild på Sjöjungfrun.

Bilden är tagen från våran stugan i somras, grejen var att när Ida hade plumssat ut till stenen, for en stor gädda från stranden och ungen tänkte stanna där hon stog, jag fick stå på stranden och kasta små sten för att hon skulle tordas komma tillbaks. Hur jag kom till detta är nämligen att det var ju ganska stormigt här en dag och Kosti har varit till stugan för att se om den finns kvar, den var kvar men han sa att det såg förjä...ligt ut , alla kvistar och grenar som vi släpat och gjort en prydlig hög eller rättare sakt ett berg, var utspridda över hela gården,plus att det alltid kommer diverse prylar med vattnet. Så nu hoppas jag att det blir finnt väder på fredag så vi får åka och röja lite,så inte allt blir kvar till våren.

Jag satt här och funderade vad jag gjort denna vecka ,men jag vet faktiskt inte vad jag gjort mer än jobbat förstås, jag har en kännsla av att jag alltid har fullt opp och ändå vet jag inte vad jag gör???

Men nu vet jag att jag MÅSTE börja dammsuga, annars ser det värre ut här hemma än på stugan!

Host!!

Nu börjar det vara hopp om livet ! Har haft en riktig förkylninng i snart en vecka eller har väll fortfarande lite hosta kvar.

Eftersom man har varit lite krasslig så ligger man något efter i sysslorna här hemma!! Får försöka ta itu med det nu när man är ledig.

Annars tycker jag att dessa veckor bara försvinner, tycker nyss veckan börjat och nu är det redan torsdag? Hade tänkt kolla om jag hittar något till loppisen ,för barnen skulle väll eventuellt ha ett bord där, för att samla till skolresan. Hoppas att folk kommer och kikar så kanske det blir oftare loppis! Då kanske man själv tänker på att  lägga undan lite grejer, istället för att ge bort allt!!

Vi har varit under veckan och plockat lite lingon, vilka stora lingon det finns! Det är roligt att plocka bär när det finns gott om det.
Gjorde lite klappgröt efter bär plockningen ,tycker det är såå gott ,alla i familjen tycker om det utom Ida.
Hur är det med era barn, är det mycket skillnad i vad dom gillar för mat å så? Niko och Ida har verkligen olika smaker, i nästan allt.
Den andra äter frukt och grönsaker den andra vägrar, osv.

Nu blir det kaffe!! Det är det bästa så här på morgnen!


Söndag

image5
Den här regnbågen haffa jag från köksfönstret. Den var mycket klarare Live.

Nu är det söndag, en kväll kvar av helgen som man jobbar,pusst ! Tittade på mitt schema och såg att jag även jobbar nästa helg,  fasst vi har ju ett önskeschema (tvättstuge schema)och denna schema period har jag tre helger av fem,men jag gillar vårat schema ändå, man får ändå planera ganska långt sitt eget schema själv.
Men det känns inte roligt at gå till jobbet när alla andra i familjen är lediga under helgen:(

Måste få lägga in en bild till
image6
Mina nya sexdödare!
Jag älskar ju ullesockar, skulle inte klara mig en dag utan. Är ju lite frusen av mig!

Nu ska jag å gräva i frysen, se om jag hittar något till matlagning !

Torsdag

104855-4
SNART KOMMER VINTERN!!

Nu är det väll bara snön som saknas, det känns som så i alla fall, jag har frysit hela veckan, det beror väll på det att jag fått en liten förkylning, men samtidigt så har jag plockat på mig så mycket kläder så jag vet inte hur jag ska klara senn när det blir riktigt kallt!

Nu har barnen kommit hem !! Det verkar att dom hafft en riktigt rolig resa, dom har pladdrat i mun på varann när dom berättat om allt dom gjort, Skönt att dom är hemma ,man saknar dom så mycket när dom är bortta.Hunden han är å lite nervös när dom är bortta ,han går runt och söker här inne eller så står han å stirrar på oss och får ingen ro.(Tycker väll att jag är galen som bara sitter när ungarna är försvunnen;)

Nu är jag ledig i två dagar för att sen ha äran att jobba helg:( Jag börjar ogilla dessa helg jobb mer å mer!
Idag ska vi med Niko till tandläkaren igen , för nu så har någon järn grej i munnen på han lossnat, jag tror att jag igenomsnitt åker till tandläkaren en gång i veckan:) Vi får hoppas att det blir bra i munnen sen när allt är färdigt och att alla tänder får plats!

Uteblommorna skulle man behöva få bort ,dom har blivit så FULA, tänk hur kort tid dom hinner blomma!

Nu väntar kaffet på mig !!


Lördag

vad skönt det är att vara ledig, fasst man inte ska göra nåt speciellt men att slippa rusa iväg på morgonen!!

Föreläsningen som vi lyssnade till på torsdag var topppen bra! Han som föreläste hette Lasse Gustavsson, dom flessta känner väll igen honom, han var brandman och blev svårt brännskadad. Han berättade om hur han klarat att gå vidare i livet efter det som hänt, och vilken tjämppare! Han berättade om stunden när allt hänt hur dom kommit till platsen med massa farlig gas som sedan exploderat över honom, hur han kännt när öronen kokat och hur han släkt sina stövlar med bara händer,Sedan hur han legat i flera månader i sjukhuset både stum och blind. Men han berättade mycket om hur man väderar om sitt liv och pratade om en trygghet man måste ha i sig för att klara det. Det han på pekade messt var att hur yttligt allt i samhället blivit, hur vi människor bygger vår trygghet i det materiella saker, och i sådant som vi kan förlora( arbete, familjen ,ekonomin,osv.)man glömmer bort sig själv och bygga upp sig själv så att man klarar sådana svåra stunder , för sådana stunder drabbar alla förr eller senare.

Den föreläningen var verkligen bra, man fick både skratta och gråta( och många tanke ställare)


TVättmaskinen fick vi fixat, det var några delar som behövdes bytas ut 140 kr ,vilken tur man har i bland.

Kaffe daggs!