Torsdag

image13
Tänkte lägga in några bilder från stuganimage14
Det var ganska kallt !!
image17

Ida vid farmors badstrand(kanske sugen på att ta sig ett dopp!!)

Vi hade tur med vädret på lördag morgon ialla fall , på kvällen började det regna men då passade vi på att ha lite brasor och bränna kvistar som det finns gått om efter vi röjt . Det var förra helgen det , nu är man strax framme vid en ny. Ikväll ska jag jobba kväll imorgon morgon skift och sedan är det ju helg!!!

 Igår har jag och ungarna varit och grattat Kostis mormor som fyllde86 år, Kosti han inte med för dom hade styckning i går , så i går kväll har vi fryst in kött oxå!!

På lördag  ska vi åka till Rovaniemi på inflyttningsfest, jag har hotat barnen med att om dom inte är snäll ska jag åka till tomten och skvallra nu när jag ändå ska åka dit!!
Mamma och Pappa är så snäll att dom kommer hit på lördag och tar hand om barnen,huset och hemmet!!
Nu ska det göras potatismos och ätas innan jag drar iväg till arbetet.

Ha det bra !!!

Jippiii!!

Äntligen är det fredag och jag har en ledig helg att se framemot! I dag tänkte vi åka till stugan och spendera helgen där om vädret tillåter , nu verkar det ju börja så fint med sol.

Denna vecka har gott i arbetets tecken som vanligt, men jag har hunnit till bibloteket, hälsat på mamma och varit och dansat på tisdag(förstås)det är nämligen ensak som är helig för mig ,det är MIN tisdag kväll.

Där hemma har jag jagat hundhår med dammsugarn och tvättat och tvättat, ändå får jag höra (nästan) varje morgon om något plagg som jag inte tvättat. Sedan har jag fryst in älg kött oxå, så helt i onödan har inte gubben sprungit i skogen.

Nästa vecka har barnen ledigt från skolan, då är jag oxå ledig några dagar under veckan eller så jobbar jag kväll, då slipper dom vara ensammen hemma.

Trevlig Helg!!

Trött!!

Nu har jag jobbat två helger ,gud så skönt när det är gjort!! 
Gubben han har  varit i skogen ihelgen , jag på jobbet och ungarna på Aspen hallen, det har varit fridrotts tävling i helgen, som tur är har man en mamma som råkas jobba där.

Jag blev nästan förskräkt när det redan är den 14 idag , vart har denna månad tagit vägen.
 
I morgon fyller brossans dotter 20 år, härre gud vad tiden går ,tyker att hon nyss var en liten bebis !!

Efter jobbet har jag bakat pizza en med bara köttfärss ,en med köttfärs och annanas och en med skinka. Det var gott, hoppas att det blir kvar som man får med sig till jobbet i morgon.

Svårt att komma på vad man ska skriva om, jag tycker själv att jag bara jobbar, lagar mat ,städar och tvättar( och hur intresant är det??)

Nu är det dags för bastu

Ny Vecka

Nu får man börja på ny vecka , nu har jag jobbat helgen och har 3arbetsdagar kvar tills man får vara ledig i dagarna två.

Niko har varit med Kosti i skogen hela helgen , bytet blev en älg. Ida har varit hos mommo och moffa och sovit från lördag till sönadag då jag jobbat kväll.

Just den här tiden är jag inte så förtjust i mitt val av arbetsplats, vilket elände att köra när det är sådan dimma och regn , sikten är= noll, eftersom jag redan en gång har lyckats med att krocka med en älg är jag nog extra rädd, fasst det redan är två år sedan men det sitter kvar!

Det har ju lovats bättre väder till tisd-ons, hoppas det ! känner mig såååå trött av detta regnande.

Nu ska jag ta och gå över till min arbetsplats .

2/10

Idag har jag stannat hemma från jobbet , Ida har nämligen fått feber, hon har haft riktigt otur, igår när hon var på simträningen hade hon ramlat på omklädningsrums golvet,fötterna hade åkt undan och hon hade landat på rygg, tappat andan och vad det lät på henne fått lite panik för hon inte kunnat få fram ett ljud, hon hade banckat i väggen och då hade en kvinna hört henne,( vilken tur!), på natten vaknade hon och var kokhet när hon kom brevid mig,jag började på engång att fundera om det hade nått samband med att hon rammlat. På morgonen har jag ringt och rådfrågat ,men dom trodde inte att det kan ha nåt att göra med att hon rammlat.  Men det känndes så otroligt att hon just nu fått feber utan att hon ens varit förkyld,fasst det är ju mycket som smittar nu ,alla möjliga virus.

Har donat här hemma lite medans tösen ligger på soffan,har kokat risgrynsgröt och gjort soppa av åkerbär(mums). Annars känner jag mig inte själv på så toppen humör, har kännt mig så trött flera dagar, skulle väll behöva en vitaminspruta av nåt slag!

Under helgen har jag plockat bort kläder som blivit försmå åt barnen, det blev ganska så tomt i skåpen ,herregud vad dom växer ,speciellt Ida, dom är nästan lika långa nu barnen.

Nu ska jag serva min dotter med lite dricka!