Regn !

Att det ska behöva regna nu när barnen är på lägret, har vaknat flera gånger på natten och funderat på om dom blivit blöt! TYPISKT!
Hoppas att dom har så mycket aktiviteter att dom inte hinner tänka på det.

Vilket vackert väder vi fick under midsommaren, man kan inte önska sig bättre. Det var så härligt varmt och skönt! Alla våra gäster rymdes in i stugan, man får vara lite kreativ, alltså bar vi ut möblerna!! Det gick hur bra som helst, undantag för någon som trodde vi skulle få syrebrist!

 Efter midsommar har vi hunnit vara en sväng till Norge, vi åkte på söndag kväll till Skibotn och kom hem på tisdag. Våra gäster hade aldrig varit där och vi har pratat om hur vackert den kan vara, så vi åkte i väg!. Man blir lika häpen varje gång för det är så vackert med alla bergen!. Vi fick inte så mycket fisk men någon torsk och Sej.

I dag ska vi åka och hämta en moped som jag VUNNIT på Erätukkus lotteri, kan ni tänka er vilken tur man kan ha ibland, jag brukar inte vinna. ( inte för jag vet vad jag ska med den till?)men roligt i alla fall.

Nu ska jag göra det roliga denna månad, betala våra räkningar!!
 

Tisdag!

Nu räknar jag bara dagar tills semestern, 2 arbetsdagarkvar!!

I dag har jag kört barnen till mommo och moffa, dom får vara där medans vi jobbar , det blir så mycket tjafs annars om dom är hemma på två, det går kortare stunder men en hel dag blir nästan för mycket.

På midsommar kommer min kusin från Stockholm , min kusin från Rovaniemi och kostis kusin från Helsinki + allas familjer förstås. Alla ska vi hålla till på våran stuga ! Det kommer att bli toppen att träffa alla! Fast jag är väll lite väl optimistisk med hur jag ska placera alla över natten? 5 säng platser och 12 pers. Men vi har kommit överens om att det inte ska regna och att vi älskar att sova i tält! Så det blir nog bra.

Niko har varit så duktig och klippt gräsmattor åt folk så han har köpt sig en cykel på blocket , gissa hur glad han varit över den! ( Jag är lite stolt över honom för han har fått knega på :)


På söndag var jag och såg på teatern här i byn, men så roligt det vara och hur duktiga dom är. Toppen!!

Nu är det bara att hoppas på väder till midsommar!!


Sommar

Nu börjar det kännas att det är sommar på riktigt, den känslan fick jag i går efter att aha varit på skolavslutningen, det är så roligt at barnen äntligen har fått sommarlov ! Man har märkt på dom att dom varit lite trötta på sistone.

I dag har vi varit och justerat Nikos tandställning, så nu slipper vi åka till tandläkaren på hela sommaren, få se hur mycket det blir till attt använda den under sommaren!
 
Har försökt att plantera nå blommor idag, men som det har regnat till och från, har fått springa in och ut .

Nu är det bara sex arbetsdagar kvar tills min semester, dom dagarna kommer att kännas långa, men så skönt det kommer att bli.

I går hade vi en riktigt trevlig kväll i seittu med bastu och bad, och många vänner hade vi å, dom små som låter och sticks, det var fruktansvärt mycket mygg, det var bara att elda på så det blev rikligt med rök!
 
Nu är det bastu dags!!
 

Sjuk ?

 
Vaknade på natten av att jag hade så ont i halsen + att man är snorig och känner mig faktiskt hur hängig som helst, måste försöka kurera mig så jag tar mig till jobbet i kväll ! I dag ska barnen till matkakoski med skolan och camppa, dom har packat i går och dom tycker nog att det ska bli ur kul, ska köra dit dom vid 12-tiden idag. Hoppas nu bara att det inte börjajr regna allt för mycket. (dom har ju hotat med regn). Nu har vi målat och fixat ett litet kök till stugan, eller det är ju min kära sambo som fixat kök , jag har målat. Nu är det bara att vänta på semestern så får man åka dit och kanske bara lata sig! Försökte faktiskt under helgen att jag skulle tagit mitt första dopp men icke, det kändes riktigt kallt, det är tur att man har en mamma som törs, hon har fått äran att bada med barnen!
På torsdag ska vi från jobbet till seittu, grilla och bada bastu kanske man törs prova på bad där :)  Nu måste jag få mig en kopp kaffe så man inte får huvudvärk på allt.
 

Hjäp !

Jag vet inte vad jag gör för fel när texten hamnar så där mitt i ! När jag förhandsgranskar så ser det inte ut så. Linda du skulle behöva hjälpa mig lite  med detta!
Idag tänkte jag rensa mitt minimala jordgubbsland,så dom stackars jorgubbarna får någon chans att växa. Sedan ska jag åka till mamma och pappa, Niko och Ida ska få stanna där i morgon när det är helg, eftersom vi båda jobbar. Skulle så gärna vilja försöka lägga in några bilder här, men jag får väll först koncentrera mig på att få ordning på texten! Jag är faktiskt lite sugen på att åka förbi IKEA idag, såg attt dom har någon rea där, kanske skulle man hitta någotn rolig pryl som man inte kan förstå att man har kunnat leva utan!
Sedan var det någon som heter Aegnes som sa att jag var välkommen att titta till hennes blogg men jag har faktiskt inte en aning om hur jag ska hitta dit!
 
 
 
 
 

Hemma igen!

 
Jaa, nu var man hemma igen. Vilket kanon väder det var fast vinden är kall ute till havs. Jag funderarde ändå på om det är bästa tiden nu,(alltså av sommarn), i fredags kväll när jag satt och åt min korv och drack min öl så fick man göra det i fred utan mygg och brommsar,( snart kommer dom!!). Nu är det bara att åter gå till verkligheten jobbet väntar i morgon och så har jag fyllt min tvättkorg idag när vi kom hem. Hoppas jag lyckas bättre med att placera den här texten än förra gången, den hamnade som mitt i alltihopa. Nu är det bara bastubad kvar och sedan är det gonatt!! Ungarana fick ju hyffsat med penningar och roligt hade dom å!!