Torsdag

Nu har vi varit igår och tagit halsfluss prover på båda barnen, Ida är smittad men inte Niko, så man får försöka hålla dom lååångt från varandra.

Hör och häpna!!!   På tisdag sa Kosti att han kan stanna hemma med Ida på Onsdag , men eftersom han jobbar på finska sidan och han inte undertiden han jobbat där har hafft vårdav sjukt barn visste vi inte riktigt var man får betalt ifrån , så jag ringde och frågade! I finland är det tydligen så att det är arbetsgivaren som betalar, och det är iFÖRSTA hand mamman som ska ta hand om barnet i fall det är sjukt, vissa arbetsgivare vill ha intyg från mammans arbetsgivare varför hon inte kunnat stanna hemma med barnet ( vad som typ är så viktigt i mammans arbete att pappan måste stanna hemma!!) Så det låter väldigt jämnställt. Men Kosti sa att han stannar hemma i alla fall och ringer sin arbetsgivare på morgonen, som tur var hade han bara velat ha ett läkar intyg på att Ida verkligen var sjuk (jag var förbannad över det å, tycker det är hemskt att man ska dra iväg sjuka ungar bara för intygen skull) nu fick vi ju ett intyg när vi var till VC och tog proverna. MEN ÄNDÅ , Undrar bara om tanken att pappan kanske vill vara hemma med sina barn slagit dom!!!
Så idag är jag hemma istället!!!!

Som sagt så har Ida fått Penicilin ,hon har super svårt att svälja så vi får dela ,men ändå tar det en väldans tid! Hon är så ängslig över att hon inte kommer att bli bra tills dom ska ha teaterpremiären , så vi håller tummarna !!!! håller även tummarna för att Niko inte ska bli sjuk för han väntar på fredagen då han ska på idrottshuset för att spela innebandy, midnightcup.
Får försöka proppa i dom vitaminer!!

Nu ska jag serva sjuklingen !!


Tisdag

Nu är det alltså tisdag och jag har nyligen kommit hem efter att ha varit och hämtat Ida från skolan, hon ringde mig på jobbet och hade jätte ont i halsen, så nu är vi här hemma. Niko har oxå klagat lite över sin hals så får se om det blir för honom att stanna hemma i morgon. Jag bara hoppas nu att detta går över eftersom vi tänkt åka iväg till Stockholm när dom har sportlov.

Vilket härligt väder vi har hafft i flera dagar , rena rama vårvädret!! Man känner sig genast lite piggare av solen!

Annars tycker jag att jag spenderar största tiden på jobbet , har jobbat förra helgen och ska jobba helgen som kommer.  Jag tycker dessa veckor bara rinner iväg, dagarna är i stort sett färdig planerade med alla slags aktiviteter.

Nu har Huki varit bortta i några veckor, men jag väntar forfarande på att han ska skälla när man kommer hem med bilen och på morgnarna går jag runt ett visst ställe var han brukade ligga så jag inte ska tramppa på han, vilka invanda vanor man har igentligen!!! och att det sitter i en.

Nu ska jag gräva lite i skåpen och se om jag hittar något till middagen !
SORG!!!

image25


I går var vi tvugna att ta ett svårt beslut , vi blev tvugna att ta Huki till Veterinären för ett sista besök.

Han blev sämmre på tors ,han kunde knappt stå på sina ben längre utan ramlade hela tiden. På fredag ringde jag åter till Kalix ,veterinären ville prova med Penicilin och Cortison. På söndag tyckte jag han var lite bättre men på måndag var det värre igen, Ringde veterinären och hon tyckte vi skulle komma dit med han på en gång.

Det känns frutansvärt svårt att göra ett sådant beslut ,men man har ju ett ansvar. Jag är fruktansvärt ledsen men samtidigt känner jag mig lättad av att jag vet att han inte behöver ha ont längre , de har känts så jobbigt att se han så sjuk.

Är ledig idag och försöker få något gjort här hemma!!

Ha det bra!!